Ogna III
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-08 20:24:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-02-08 20:27:20
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde5mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO-64, -1 eksponeringskomp.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_374656} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
John H.

Hei Anne-Lise
Vakkert naturlandskap med gode farger. Fin indeling, men måtte du ha med industribyggningene.
John
Hans-Jørgen H.

Yeeesss!
Beautiful Anne-Lise!
Etter min mening ditt beste i Ogna serien hittil.
Liker komposisjonen meget godt med elva som kommer inn fra venstre og elva innfra høyre som smelter sammen i et lite elvedelta før sjøen.
Fint med den lille barskogkrøllen nede ved sjøen til høyre.
Lyset er dust og tiltalende og sikkert spesiellt for Jæren. Likte godt knausene i forkant som danner en diagonal.
Men innmari ergelig at du ikke kontakta han Arild for han kunne kommet med et lass sauer som hadde passa perfekt inn i komposisjonen. Eller noen kyr eller kanskje en ælj........Eller Poseidon med skuta....
Det lave bygget der ute til venstre er jeg litt usikker på, men sikkert greit nok.
Ha en kjempedag da!
Stygge saker i går kveld du med Eva sin begravelsessermoni og den smadra pottitkjellern....
Arme gubbe sier nå jeg........
Tyyrriinnn.
Anne-Lise S.

Forstår hva du mener med industribygningen, John, men jeg ønsker å formidle Ogna slik jeg opplevde stedet, og der ligger det altså. Takk for kommentaren! :-)

Hans-Jørgen: Tusen takk skal du ha! :-) Her er oversiktsbildet over Ogna i en retning mot sjøen, og om du ser nede ved utløpet der, så kjenner du kanskje igjen utsnittet som mitt forrige upload besto av. Nei, han Arild så jeg ikke noe til, så det ble dårlig med sauer eller kyr denne ettermiddagen... Kanskje senere en gang, men pga badegjestene på sommerstid, så spørs det?

Ja, i går hendte det utrolig mye skummelt for Eventyrskogens mange beboere, og det strakte seg over "det ganske land" inne kvelden var over. Får håpe det blir roligere i dag, siden Drivdalskjærringa er tilbake der hun hører hjemme; i potittkjellær`n. Men det spørs... Tønna har fosvunnet med Desperadoen, og det er ikke godt å si hvor de tok veien, og hva med Kobberugla? Vi har ikke sett snurten av henne heller...

Ha en herlig dag, begge to!

Anne-Lise
Per Einar G.

Nydelig landskap med tufter og bekker du viser her Anne-Lise. Likte komp, lys og farger. Tønna og desperadoen er observert bilde nr. 435606

Mvh
Per E.
Håvard S.

Hei Anne-Lise!

Likte veldig godt det typiske vestlandsvinterpreget her! Brunt gras som står i flott kontrast til de grønne buskene.
Mye spennende å feste øyet på her.
Kanskje litt for mye? Mister på en måte oversikten da det er så mange interessante detaljer å se på.
Misforstå meg rett...:)

Hilsen Håvard
Avsluttet .

Du skal ikke se bort ifra at jeg muligens følger dine fotspor til våren eller sommeren. Liksom for å terge deg litt:) samt se forskjell på vinter og sommer.
Førsteinntrykket sa malerisk i hode på meg. Det er et fint utsnitt igjen synes jeg. Med disse grønne kryp-einar i forkant tett inntil steinene som stikker opp, trives best der, da steinene holder på varmen veldig lenge, samt at de ikke får så stor konkurranse med andre planter grunnet jordsmonnet som er så skrint rundt steinene. Einaren legger sine røtter utover og får seg næring fra omgivelsene.
Flott forgrunn. Rundt bekken og elva, fine detaljer av moder jord, med grønt og gult gress, stein og bergknauser er flott gjenngitt.
Kjekt med det lille skogholtet som bryter opp i terrenget.
Bygningene diskuterer vi ikke.
Her er havet meget pent. Mørkere og mørkere blått lenger ut.
Hvis du ser på horisonten, så har havoverflaten en bue midt i bildet. Det kan enkelt rettes opp i PS, og PSE.
Synes du skal ta å rette opp buen jeg. Du trenger jo ikke å vise en ny versjon, men tenker mer på ditt fremtidige arkiv, og kanskje utskrift, at det der er kjekt å ha horisonten rett.
Om du ikke vet hvordan å gjøre det, gi beskjed.

mvh arild


Anne-Lise S.

Takk så mye, Per Einar! Har forresten bragt beskjeden videre...

Håvard: Forstår hva du mener med mye, men linjene leder øyet innover, synes jeg, og tar med seg detaljer underveis, så jeg synes selv at dette fungerer godt. Takk for fin tilbakemelding. Respekterer meningene dine! :-)

Arild: Ja, du må nok ta turen sørover, ser du! Virkelig verdt det! :-) Jeg har allerede brukt lens distortion og rettet opp horisontlinja en del, men fikk det ikke helt 100 %. Vet du om andre måter å gjøre det på som fungerer bedre, så takker jeg varmt for tips om det! Tusen takk for gjennomtenkt kommentar! Nei, vi lar bygningen ligge vi...

God kveld!

Anne-Lise
Håvard F.

Et nydelig bilde Anne-Lise. For et flott området du bor i nærheten av. "Der skulle en ha vøri"
Godt formidlet av Ogna. Sikkert et supert motiv til alle årstider.
mvh
Håvard
Anne-Lise S.

Takk så mye, Håvard! Ogna ligger ca. to og en halv times togtur unna, så det er ikke så langt dit. Har kun vært der denne ene gangen, men er helt enig med deg. Tror også det er flott der til alle årets tider. :-)

Anne-Lise
Christine K.

Nydelig på Ogna, her har du virkelig fått ett vakkert bilde.
Fine fargenuanser. Jo det er flott ved sjøen!
Hilsen Christine
Inge S.

Hei.
Syns dette ble ryddig og fint. Best så langt :-)

Mvh Inge
Ole Arne S.

Oi..Virkelig et flott landskapsbilde med fine linjer og flotte kontraster du formiddler her...
Nydelig lys er det også..
Synes både orginalen og V3 er fine, minimalt med forskjell på dem..
Fin komp og utsnitt..
Liker bildet godt...

mvh Ole Arne
Anne-Lise S.

Hjertelig takk dere!

Da får vi jo se, Inge, om det kommer en høydare etterhvert? :-)

Det er ikke store forskjellen på v1 og v3 annet enn horisontlinja, Ole Arne! Gjorde et tappert forsøk, enda en gang, på å rette den opp. Tror det ble ganske greit i v3. :-)

Ha ei flott uke! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Den er bra, v3 altså. Som et maleri, som sagt. Mangler bare en liten gammel rødmalt hytte et sted i bildet, men, man får ikke alt her i verden.

fina ugå te deg og
mvh arild
Anne-Lise S.

:-D Hm... Du bor jo nærmere enn meg, Arild! Kan du ikke bare finne ei lita tufte en plass og ta`n med ned, sette den opp og gi meg beskjed? :-) Takk igjen!

Anne-Lise
Lisbeth S.

Hei
Vakkert lys og farger og fine kurver i det flott landskapet. v3 ble veldig bra syntes jeg.
mvh Lisbeth
Tove H.

Dette synes jeg er ditt beste bilde fra Ogna - så langt - flotte farger og bra lys. Mye å studere - vakkert og forblåst landskap.
Hilsen Tove
Avsluttet .

Hei!

Et utrolig flott landskap her, for meg blir det mye å forholde seg til, men så er jo jeg også av den typen som liker enkle motiver. Mulig jeg syns det hadde blitt bedre uten industribyggene. Har sett bedre fra deg enn dette.

Mvh Jon Martin
Inger Anne Maritsdotter V.

Skjønner godt at du likte deg i dette idylliske området, eg syns også det er det beste i serien din derfra. Plages ikke nevneverdig av industribyggene da de ligger så langt borte og fremstår ikke som sjenerende i landskapet på avstand i hvertfall.
Flott naturområde, og veldig bra formidlet, både m.h.t. komp., eksponering og utsnitt.
Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Lisbeth og Tove: :-D Takk!

Jon Martin: Tusen takk for interessant kommentar! Ja, her er mye å forholde seg til, men jeg lurer på om du kan se linjene som leder øyet, slik jeg så og ser (?) eller er alt bare et sammensurium av ulike elementer? Hva med fargene? Stemmer de overens med hverandre og gir gjentakelser og dermed ro, eller blir de som et lappeteppe av uro? Industribyggene - joda - så absolutt enig i at vi det vi mennesker skaper omkring oss i naturen ikke alltid er vakkert, og at spesielt når vi fotograferer så skulle vi gjerne ha fjernet en del ting, men istedetfor å manipulere - lot jeg de være. Så moro at du har sett bedre fra meg før; hva da f.eks.?

Inger Anne: Takk for det! Du sjeneres ikke av bygningene. Jeg merker nok selv at øynene kan dras mot dem, også pga fargen, men de er såpass lavtliggende at de ikke plager meg mye. Dessuten ønsket jeg å la landskapet være som det er, og ville ikke fjerne dem. Tusen takk for god beskrivelse av hva du liker! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu